OVA 4 NAPITKA TREZNE BOLJE OD BILO ČEGA: Ako ste pili ALKOHOL, i želite da se što pre oporavite - OVO JE SPAS
Boli vas glava?, Foto: Profimedija

čudo

OVA 4 NAPITKA TREZNE BOLJE OD BILO ČEGA: Ako ste pili ALKOHOL, i želite da se što pre oporavite - OVO JE SPAS

Mnogi ljudi vole da popiju još nekoliko pića kada izlaze ili se druže sa prijateljima. Ali pijenje alkohola može izazvati neprijatna stanja - mamurluk i glavobolju sledećeg jutra.

Objavljeno:

Ako ne želite da provedete pola dana nakon odlaska u krevet sa jakom glavoboljom i umorom, možete pripremiti jedan od ovih ukusnih i zdravih napitaka koji će vam pomoći da se što pre oporavite od izlazaka i alkohola.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je poznat po mnogim blagodetima, od kojih je jedan pozitivan efekat na glavobolju nakon žurke prethodne noći.

Đumbir je bogat antiinflamatornim svojstvima koja pomažu u smanjenju glavobolje i upale izazvane alkoholom. Ako ste prethodne noći popili više nego obično, skuvajte šolju čaja od đumbira i dodajte mlevenu kurkumu i crni biber za detoksikaciju jetre.

Voda sa limunom

Voda sa limunom nije samo ukusna i osvežavajuća, već je prepuna limunske kiseline i ima alkalizirajući efekat, piše „Health Shots“.

Voda za piće sa limunom može pomoći u uklanjanju toksina iz tela i uspostavljanju pH ravnoteže koja može olakšati prirodni proces detoksikacije tela.

Cvekla je povrće koje je veoma zdravo
Cvekla je povrće koje je veoma zdravofoto: Rimma Bondarenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Sok od cvekle

Cvekla je povrće koje je veoma zdravo, pa mnoge neće iznenaditi da se posle noćnog ispijanja alkohola preporučuje da se pije u tečnom obliku.

Ovo povrće sadrži jedinjenja koja mogu pomoći u detoksikaciji jetre, eliminaciji nusproizvoda alkohola i smanjenju mamurluka. Preporučuje se da se ujutru popije čaša soka od cvekle kako bi se povećao protok krvi i dostava kiseonika u tkiva, što može uticati na ublažavanje glavobolje i umora, prenosi Index.hr.

Voda sa krastavcima i nanom

Još jedna osvežavajuća opcija je pijenje vode od krastavaca i nane. Ova sjajna kombinacija može pomoći kod detoksikacije, stimulisati varenje, osvežiti vas i probuditi ujutru.

Možete piti vodu sa krastavcima i nanom čak i ako prethodne noći niste pili alkohol; uvek će imati isti osvežavajući efekat.

BONUS VIDEO:

02:30

MINISTARKA GRUJIČIĆ O TROVANJU DECE U BEOGRADSKOM KLUBU: Verovatno mešali ALKOHOL SA ETANOLOM iz apoteke, sreća da niko nije UMRO

(Espreso / N1 / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.